Primul pas pentru a arăta ca un profesionist atunci când bei vin este să ții paharul de vin corect.
Chiar dacă paharele de vin arată diferit, ele se țin la fel.

Toate paharele de vin au aceste componente:

  • Talpă
  • Picior
  • Cupă

De cele mai multe ori, paharul se ține de picior, deoarece atunci când ții paharul în felul acesta este mult mai ușor să îl învârți / să imprimi acea mișcare de rotație vinului pe care o fac somelierii atunci când prezintă un vin, iar riscul de a da vin pe jos este mai mic.

Dacă ești stăpân pe tine, poți sa ții paharul de talpă fără nici o problemă, dar fii atent când învârți paharul deoarece nu vrei să dai vin pe jos. Atunci când ții paharul de talpă poate fi un pic mai dificil să îl învârți dar nu imposibil, trebuie un pic mai mult exercițiu.

Poți să ții paharul de cupă atunci când vinul este prea rece iar aromele sunt blocate în masa vinului; altfel, nu este elegant să lași urme de degete pe pahar.
Dacă ții paharul cu ambele mâini, pe langă faptul că nu este elegant, vei lăsa urme de degete pe pahar, iar unii oamenii vor avea impresia că te sprijini de pahar.

Extra tip pentru domnișoare și doamne! Atunci când mergeți într-un restaurant / la o degustare de vinuri sau participați la un eveniment important și vreți să faceți o impresie bună, dar nu aveți un ruj rezistent, încercați să beți din pahar din același loc, astfel încât urmele de ruj de pe marginea paharului să se suprapună (același lucru puteți să îl faceți și cu paharul de apă, suc etc.).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *